
Questions and Answers from the Cost Allocation/Quarterly Billing Webinar 

February 12, 2014 

 

1. Question:  If we are a JBI RMS Only Client what are the costs for the web based RMS time 

study? 

Answer: The web based random moment time study through Justice Benefit, Inc. (JBI) is 

currently at a cost of $2,500 per year for courts that are JBI RMS Only Clients.  This cost can be 

added to your Cost Pool and you will receive a partial reimbursement.  

2. Question: Is the JFS 01794 form something new to be completed?  Or is this just the sheet that 

we receive from JBI with the percentages? 

 

Answer:  The JFS 01794 is not a new form.  You can find this form on Form Central at 

http://www.odjfs.state.oh.us/forms/results1.asp.  To search for form, click “Form Number” next to 

Search/Sort by, entering 1794 in Search For, then Click Search. Since JBI does the courts’ 

RMS, each quarter they supply to the court a completed JFS 01794 forms with the information 

the court originally submitted via the RMS system. 

 

3. Question: Do we have to include the probate court budget since it is separate and apart from the 

juvenile court budget? 

Answer: Whenever you are seeking reimbursement of costs, you can only receive 

reimbursement for costs incurred, not budget costs. Article II, 6 of the subgrant agreement states: 

“Subgrantee will provide documentation for all administrative and training costs claimed for 

reimbursement to reflect actual costs incurred and paid.” 

Yes, you will have to include the probate court expenses with the juvenile court expenses.  The 

expenses for your probate and juvenile court are factored in the equation to determine allowable 

and unallowable shared costs for your court.  

4. Question: How would you classify the cost of urinalysis? 

Answer: The cost of urinalysis is an unallowable cost.  This is a medical cost and should be 

classified as such. 

5. Question: We have a juvenile in Tri-State Youth Authority, Inc. and we have an agreement with 

two other businesses to split the total cost monthly by thirds.  I am currently paying the entire 

amount to house the youth in this facility.  The juvenile is IV-E eligible.  What is the process in 

order to get the correct portion reimbursed for the court?  Does JBI send that in quarterly or do I 

have the JFS workers complete it in SACWIS monthly for reimbursement? 

 

Answer:  The costs that you are referring to are placement costs that are handled through your 

County Job and Family Services (JFS).  Currently, the JFS worker inputs this information into the 

SACWIS system for your court.  You do not send this information to JBI. Attachment B of the 

subgrant agreement highlights the administration and training costs JBI assists your court with 

which make up the Quarterly Billing - JFS Form 01797.  

http://www.odjfs.state.oh.us/forms/results1.asp


Article I, Section 7, of the subgrant agreement states: “Subgrantee agrees that only the Title IV-E 

agency that has the most recent court ordered legal responsibility for the child may bill for and 

receive federal reimbursement for the child’s placement and care costs”.  You can apply for 

reimbursement of the federal share of placement costs, but you can only split with the other two 

businesses the non-federal share of the costs.  In other words, you cannot receive 

reimbursement for more than the amount incurred for the cost of placement.    

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

  


